Регистрация

Торта с орехова глазура

Автор:
violeta
|
Дата:
17 Dec
|
Видяна:
768
Оцени рецептата

1 ч масло, меко

1/2 ч мазнина

5 яйца, със стайна температура

3 1/4 ч кафява захар

3 1/2 ч брашно

1/2 ч.л. бакпулвер

1 ч мляко

За глазурата:

1 ч орехи; нарязани ситно

1/2 ч масло, меко

450 г пудра захар

3 - 4 с.л. мляко

 

В голяма купа, разбийте на крем маслото и мазнината, прибавете яйцата, едно по едно, като разбивате след всяко. Добавете захарта. Пресейте заедно брашното и бакпулвера. Добавете ги, като редувате с млякото, в течното тесто. Пече се в намаслена и набрашнена форма за кекс за 1-1/4 до 1-1/2 часа на 160С. За глазурата: Препечете орехите в маслото в тава, докато покафенеят хубаво. Оставете да се охладят леко, добавете захарта и достатъчно мляко, така че да се получи паста. Намажете тортата.





Виж още от категория "Торти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта