Торта с орехова глазура
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 ч масло, меко
1/2 ч мазнина
5 яйца, със стайна температура
3 1/4 ч кафява захар
3 1/2 ч брашно
1/2 ч.л. бакпулвер
1 ч мляко
За глазурата:
1 ч орехи; нарязани ситно
1/2 ч масло, меко
450 г пудра захар
3 - 4 с.л. мляко
В голяма купа, разбийте на крем маслото и мазнината, прибавете яйцата, едно по едно, като разбивате след всяко. Добавете захарта. Пресейте заедно брашното и бакпулвера. Добавете ги, като редувате с млякото, в течното тесто. Пече се в намаслена и набрашнена форма за кекс за 1-1/4 до 1-1/2 часа на 160С. За глазурата: Препечете орехите в маслото в тава, докато покафенеят хубаво. Оставете да се охладят леко, добавете захарта и достатъчно мляко, така че да се получи паста. Намажете тортата.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ