Регистрация

Торта с ментов шоколад

Автор:
Наталия
|
Дата:
26 Nov
|
Видяна:
825
Оцени рецептата

340 г полу-сладък шоколад, натрошен

1/2 ч неосолено масло

1 ч захар

2 жълтъка

1/8 ч.л. ментов екстракт

6 белтъка

Разтопете шоколада и маслото в малка купа на водна баня на слаб огън, докато шоколадът се разтопи. Смесете заедно захарта, жълтъците и екстракта от мента, докато сместа е с лимонов цвят. Добавете ги в шоколадовата смес. Разбъркайте до гладкост. Разбийте белтъците на сняг. Внимателно ги обединете с шоколадовата смес. Изсипете в намаслена кръгла тава с отделящо се дъно. Пече се на 200 градуса в продължение на 25 минути. Охладете напълно, след това извадете от съда. Поръсете с пудра захар.





Виж още от категория "Торти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта