Регистрация

Торта с маково семе и лимонова глазура

Автор:
Весела Динолова
|
Дата:
18 Feb
|
Видяна:
695
Оцени рецептата

Зехтин, за намазване

5 половинки кайсии от компот

1 ч брашно

2 с.л. макови семена

1 ч.л. бакпулвер

1/4 ч.л. сол

1 ч захар

5 големи белтъка, със стайна температура

2 с.л. пресен лимонов сок

1 ч пудра захар

 

1. Загрейте фурната до 180С. Намажете със зехтин форма за кекс.

2. Пюрирайте кайсиите на гладко пюре. В купа, смесете брашното, маковите семена, бакпулвера и солта, докато са добре комбинирани.

3. Прехвърлете кайсиевото пюре в голяма купа. С миксер на умерена скорост, постепенно добавете 3/4 ч захар и разбийте до побеляване. Намалете миксера и добавете 1/4 ч вода и ванилията. Постепенно се добавя брашнената смес, като продължавате да биете, докато се абсорбира.

4. Разбийте белтъците до сгъстяване с чисти бъркалки. Постепенно се добавя останалата 1/4 чаша захар, като се разбива, докато станат на сняг.

5. Добавете 1/3 от белтъците в течното тесто да олекне, след това добавете останалите белтъци. Изсипете сместа в подготвения съд. Поставете във фурната и печете, докато клечка за зъби излезе чиста и центъра на тортата отскача на допир (около 25 мин.). Прехвърля се да се охлади в продължение на 30 до 40 минути.

6. В малка купа, направете глазура като смесите лимоновия сок и пудрата захар. Оставете настрана за 5 минути. Извадете тортата от съда, поставете върху решетка над друга тава и изсипете глазурата отгоре.





Виж още от категория "Торти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта