Торта с конфитюр от къпини
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 ч масло (2 бучки), със стайна температура
2 ч захар
6 яйца, със стайна температура
1 ч мътеница
4 ч брашно
1 ч.л. сода за хляб
1/2 ч.л. канела
1/2 ч.л. смлян карамфил
1 ч конфитюр от къпини, без семена
1 ч орехи, нарязани
1 ч.л. ванилия
За глазурата:
3 ч захар
1 ч сметана за разбиване
1/2 ч масло
1 ч конфитюр от къпини, без семена
1 ч стафиди
За блата: Загрейте фурната до 180 градуса. Намазнете и набрашнете четири кръгли форми за торта. Разбийте на крем маслото със захарта в голяма купа с електрически миксер. Добавете яйцата, едно по едно, като разбивате добре след всяко. Смесете с мътеницата. Комбинирайте брашното, содата, канелата и карамфила в друга голяма купа. Постепенно добавете сместа към маслото, докато разбивате добре до смесване. Добавете мармалада, ядките и ванилията. Изсипете сместа в подготвените тави. Пече се, докато клечка за зъби, поставена в центъра на тортата, излезе чиста, около 30 минути. Охлажда се върху решетка. За глазурата Смесете захарта, сметаната и маслото в голяма тенджера на умерен огън, докато заври. Махнете от огъня и добавете конфитюра и стафидите. Охладете за 30 минути. При поднасяне: Изравнете блатовете с назъбен нож. Прехвърлете един в плитка чиния. Полейте с малко глазура. Повторете с останалите блатове и глазура, позволявайки на глазурата да накапе отстрани и и да се оформи около дъното на тортата. Поднесете същия ден.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ