Торта с конфитюр от къпини
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1/2 ч захар
1/4 ч масло или маргарин
2 големи яйца
1 ч брашно
1 ч.л. смляна канела
1/2 ч.л. сода за хляб
1/4 ч.л. смлян карамфил
1/4 ч.л. смляно индийско орехче
1/3 ч мътеница или кисело мляко
1/2 ч конфитюр от къпини, без семена
1/4 ч нарязани орехи
За карамелената глазура:
2 с.л. масло или маргарин
1/2 ч кафява захар
3 с.л. мляко
1 3/4 ч пудра захар
Разбийте на крем захарта и маслото или маргарина. Разбийте с яйцата. Разбъркайте брашното и подправките; добавете ги при крема, като редувате с мътеница или кисело мляко, като разбивате до гладкост след всяко добавяне. Прибавете конфитюра от къпини и ядките. Изсипете сместа в намазана и леко набрашнена правоъгълна тава за печене. Печете на 180С в продължение на 25 минути или до готовност. Охлажда се напълно. Глазирайте. За карамелената глазура: В малка тенджера, разтопете маслото или маргарина; добавете кафявата захар. Гответе като разбърквате непрекъснато, докато се образуват мехурчета и отстранете от огъня. Охладете за 5 минути. Добавете млякото и смесете с пудрата захар и разбийте на гладка паста.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ