Регистрация

Торта с кисело зеле

Автор:
radito
|
Дата:
29 Jan
|
Видяна:
1114
Оцени рецептата

2 ч брашно

2 ч.л. бакпулвер

2 ч.л. канела

1 ч.л. сода за хляб

1 ч.л. сол

1/2 ч.л. смляно индийско орехче

1 ч захар

1/2 ч кафява захар

4 големи яйца

1 ч растително масло

450 г кисело зеле; изплакнато, отцедено

1 ябълка, обелена, настъргана и отцедена

1 ч орехи, натрошени

За глазурата с крема сирене:

450 г крема сирене, меко

1 ч пудра захар

3 1/2 ч сметана

2 с.л. настъргана портокалова кора

1 ч.л. канела

2 ч.л. ванилия

 

Загрейте фурната до 180ºС. Поставете восъчна хартия на дъното на две кръгли тави. Намаслете и набрашнете съда. Смесете брашното, бакпулвера, канелата, содата за хляб, солта и индийското орехче в средно голяма купа, оставете настрана. Смесете хубаво захарта. Разбийте с яйцата, след това и с олиото до смесване. Добавете киселото зеле, ябълката и ядките. Добавете брашнената смес и се разбърква, докато се навлажни. Изсипете сместа в подготвените тави. Пече се около 35 минути или докато клечка за зъби излезе чиста и тортата започне да се отдръпва от стените на съда. Оставете в съда за 10 минути, след това извадете, за да се охлади напълно. Намажете с глазурата с крема сирене - разбийте крема сиренето, като бавно добавяте захарта, до пухкав крем. Добавете сметаната, портокаловата кора, канелата и ванилията. Разбърква се добре.





Виж още от категория "Торти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта