Торта с кисело зеле
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 ч брашно
2 ч.л. бакпулвер
2 ч.л. канела
1 ч.л. сода за хляб
1 ч.л. сол
1/2 ч.л. смляно индийско орехче
1 ч захар
1/2 ч кафява захар
4 големи яйца
1 ч растително масло
450 г кисело зеле; изплакнато, отцедено
1 ябълка, обелена, настъргана и отцедена
1 ч орехи, натрошени
За глазурата с крема сирене:
450 г крема сирене, меко
1 ч пудра захар
3 1/2 ч сметана
2 с.л. настъргана портокалова кора
1 ч.л. канела
2 ч.л. ванилия
Загрейте фурната до 180ºС. Поставете восъчна хартия на дъното на две кръгли тави. Намаслете и набрашнете съда. Смесете брашното, бакпулвера, канелата, содата за хляб, солта и индийското орехче в средно голяма купа, оставете настрана. Смесете хубаво захарта. Разбийте с яйцата, след това и с олиото до смесване. Добавете киселото зеле, ябълката и ядките. Добавете брашнената смес и се разбърква, докато се навлажни. Изсипете сместа в подготвените тави. Пече се около 35 минути или докато клечка за зъби излезе чиста и тортата започне да се отдръпва от стените на съда. Оставете в съда за 10 минути, след това извадете, за да се охлади напълно. Намажете с глазурата с крема сирене - разбийте крема сиренето, като бавно добавяте захарта, до пухкав крем. Добавете сметаната, портокаловата кора, канелата и ванилията. Разбърква се добре.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ