Торта с кирш
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За блата:
6 големи яйца
1 ч захар
1 ч.л. ванилов екстракт
113 г неподсладен шоколад, разтопен
1 ч брашно, пресято
За сиропа:
1/4 ч захар
1/3 ч вода
2 с.л. кирш
За плънката:
1 1/2 ч пудра захар
1/3 ч безсолно масло
1 жълтък
2 с.л. кирш
За крема:
2 ч вишни от компот, отцедени
2 с.л. пудра захар
1 ч сметана - бита
226 г полу-сладък шоколад
На блата: разбийте яйцата, захарта и ванилията, докато се сгъстят и се получи пухкав крем, около 10 минути. Като редувате, добавете шоколада и брашното в яйчената смес, като завършите с брашно. Изсипете тестото в три разглабящи се формички за торта, които са добре намазани с масло и набрашнени. Пече се в предварително загрята фурна на 180С в продължение на 10 до 15 минути или докато клечка за зъби, поставена в центъра излезе чиста. Охладете в съда продължение на 5 минути; извадете върху решетка да се охладят напълно.
На сиропа: Направете сироп, като смесите захарта и водата и ги кипнете за 5 минути. Когато сиропът се охлади, се прибавя киршът. Набодете с вилица на няколко места блатовете и полейте със сиропа всички три блата.
На крема: За да се направи маслен крем, разбийте заедно захарта и маслото, докато са добре смесени. Добавете жълтъка и разбийте до побеляване - около 3 до 5 минути. Прибавете кирша.
Сложете единия блат върху чиния за сервиране. Намажете с масления крем и поръсете равномерно с 3/4 чаша вишни. Поставете втория блат върху първия и повторете. Поставете третия слой отгоре. Смесете 2 с.л. пудра захар с битата сметана. Покрийте тортата отстрани и отгоре с разбитата сметана. Украсете тортата с останалата 1/2 чаша череши. Настържете шоколад (на стайна температура) с белачката за зеленчуци и поръсете тортата.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ