Регистрация

Торта с кафе, бита сметана и хрупкав топинг

Автор:
Весела Динолова
|
Дата:
23 May
|
Видяна:
586
Оцени рецептата

1 1/2 ч захар +

2 с.л. захар

1/4 ч силно кафе

1/4 ч светъл царевичен сироп

1 с.л. сода за хляб

1 готов пандишпанов блат, 25 см

2 ч сметана за разбиване

2 ч.л. ванилия

 

Смесете 1 1/2 чаши захар, кафето и царевичния сироп в тенджера, най-малко 12 см дълбока. Оставете да заври отново и гответе, докато достигне 155С. Свалете сиропа от огъня и веднага добавете содата и разбъркайте енергично, докато сместа се сгъсти и се отдръпва от стените на съда. Веднага изсипете в ненамаслена 23-см квадратна метална тавичка. Оставете да престои без да разбърквате или разклащате съда. Когато сте готови да гарнирате тортата, счукайте втвърдената смес в тавата и я натрошете между листове восъчна хартия с точилка, за да се образуват едри трохи. Срежете блата на 1 еднакви слоя. Смесете сметаната, останалите 2 супени лъжици захар и ванилията в охладена купа и разбийте на сняг. Намажете около 1/2 от сместа между блатовете, а останалото отгоре и отстрани на тортата. Поръсете с натрошения топинг. Оставете в хладилника до сервиране.





Виж още от категория "Торти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта