Торта с кафе, бита сметана и хрупкав топинг
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 1/2 ч захар +
2 с.л. захар
1/4 ч силно кафе
1/4 ч светъл царевичен сироп
1 с.л. сода за хляб
1 готов пандишпанов блат, 25 см
2 ч сметана за разбиване
2 ч.л. ванилия
Смесете 1 1/2 чаши захар, кафето и царевичния сироп в тенджера, най-малко 12 см дълбока. Оставете да заври отново и гответе, докато достигне 155С. Свалете сиропа от огъня и веднага добавете содата и разбъркайте енергично, докато сместа се сгъсти и се отдръпва от стените на съда. Веднага изсипете в ненамаслена 23-см квадратна метална тавичка. Оставете да престои без да разбърквате или разклащате съда. Когато сте готови да гарнирате тортата, счукайте втвърдената смес в тавата и я натрошете между листове восъчна хартия с точилка, за да се образуват едри трохи. Срежете блата на 1 еднакви слоя. Смесете сметаната, останалите 2 супени лъжици захар и ванилията в охладена купа и разбийте на сняг. Намажете около 1/2 от сместа между блатовете, а останалото отгоре и отстрани на тортата. Поръсете с натрошения топинг. Оставете в хладилника до сервиране.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ