Торта с картофи
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 ч масло или маргарин
2 ч захар
4 яйца, разбити поотделно
1 ч сурови картофи; настъргани
1 сладък шоколад
Настърганата кора на 1 лимон
1/2 ч.л. бахар
1/2 ч.л. смлян карамфил
1/2 ч.л. канела
1/2 ч мляко
2 ч брашно
2 1/4 ч.л. бакпулвер
225 г нарязани бадеми
30 г горчив шоколад
1/2 ч.л. масло
За глазурата:
1 1/2 ч кафява захар
1/3 ч масло
1/4 ч вряща вода
225 г локум
1/2 ч.л. ванилия
Разбийте на крем мазнината и захарта. Добавете разбитите жълтъци, картофите и лимоновата кора. Пресейте брашното. Използвайте част от брашното да поръсите бадемите. Добавете сухите съставки към останалото брашно и пресейте три пъти. Добавете млякото и сухите съставки, като редувате, към сместа със захарта. Добавете разтопения шоколад и ядките. Добавете белтъците последни. Пече се в кръгла тава за торта, застлана с восъчна хартия и намазана и набрашнена и по стените. Пече се на 160С в продължение на 1 час и 15 минути. Извадете от фурната и се охлажда за 5 мин. Извадете от съда, охладете и покрийте с глазурата. Разтопете 30 г горчив шоколад и 1/2 ч.л. масло в малък съд над вряща вода. Изсипете тази смес около ръба на тортата, така че да се стича по стените. За глазурата: Кипнете кафявата захар, маслото и водата. Добавете локума и оставете да се разтопи до консистенцията на крем. Добавете ванилията.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ