Торта с карамелена глазура
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
На тортата:
1 1/2 ч масло (3 бучки), разделени
6 яйца, разделени
1 1/2 ч.л. сода за хляб
1 1/2 ч мътеница
1 ч.л. екстракт от ванилия (или повече)
1/2 ч.л. сол
1 ч захар
2 1/2 ч пудра захар
2 1/2 ч брашно
Мазнина
За глазурата:
1 ч кафява захар
1/2 ч масло
1/2 ч сметана
Пудра захар, колкото е необходимо
Разделете яйцата; поставете всички белтъци в голяма купа, поставете 3 жълтъка в един малък контейнер, а останалите 3 в друг. Постелете хартия за печене в 3 кръгли тавички за торта и намажете с мазнина. Загрейте фурната до 180 градуса. Размекнете 1/2 ч масло в голяма купа, добавете пудрата захар и разбийте, докато се смесят. Добавете 3 жълтъка, един след друг, без да спирате да разбивате. Добавете ванилията и разбъркайте докато се смесят напълно. Измерете брашното в малка купа и го смесете със содата за хляб. Добавете към сместа с масло / захар, като редувате с мътеницата на 4 пъти, като започнете и завършите с брашно. Поръсете белтъците с около 1/2 ч.л. сол Разбийте белтъците на сняг. Добавете ги към течното тесто. Разпределете тестото в трите тави и изпечете на 180С за около 30-35 мин. или до готовност. За топинга: Сложете една бучка масло в тенджера, прибавете захарта и сметаната. Оставете сместа да заври на умерен огън за няколко минути и охладете. Добавете пудра захар, докато се получи правилната консистенция. Когато блатовете се охладят, ги слепете с охладения топинг.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ