Регистрация

Торта с карамелена глазура

Автор:
kalinapetkova
|
Дата:
25 Sep
|
Видяна:
1188
Оцени рецептата

На тортата:

1 1/2 ч масло (3 бучки), разделени

6 яйца, разделени

1 1/2 ч.л. сода за хляб

1 1/2 ч мътеница

1 ч.л. екстракт от ванилия (или повече)

1/2 ч.л. сол

1 ч захар

2 1/2 ч пудра захар

2 1/2 ч брашно

Мазнина

За глазурата:

1 ч кафява захар

1/2 ч масло

1/2 ч сметана

Пудра захар, колкото е необходимо

 

Разделете яйцата; поставете всички белтъци в голяма купа, поставете 3 жълтъка в един малък контейнер, а останалите 3 в друг. Постелете хартия за печене в 3 кръгли тавички за торта и намажете с мазнина. Загрейте фурната до 180 градуса. Размекнете 1/2 ч масло в голяма купа, добавете пудрата захар и разбийте, докато се смесят. Добавете 3 жълтъка, един след друг, без да спирате да разбивате. Добавете ванилията и разбъркайте докато се смесят напълно. Измерете брашното в малка купа и го смесете със содата за хляб. Добавете към сместа с масло / захар, като редувате с мътеницата на 4 пъти, като започнете и завършите с брашно. Поръсете белтъците с около 1/2 ч.л. сол Разбийте белтъците на сняг. Добавете ги към течното тесто. Разпределете тестото в трите тави и изпечете на 180С за около 30-35 мин. или до готовност. За топинга: Сложете една бучка масло в тенджера, прибавете захарта и сметаната. Оставете сместа да заври на умерен огън за няколко минути и охладете. Добавете пудра захар, докато се получи правилната консистенция. Когато блатовете се охладят, ги слепете с охладения топинг.





Виж още от категория "Торти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта