Торта с елда
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
100 г брашно от елда
100 г смлени бадеми
4 жълтъка
170 г захар
2 ч.л. бакпулвер
4 белтъка
255 г извара, разбита на крем
340 г консервирани боровинки
425 г сметана
6 ч.л. желатин
1. Разбийте на крем жълтъците и захарта и добавете брашното, бадемите и бакпулвера.
2. Разбийте белтъците на сняг и и ги смесете с жълтъците; Напълнете сместа в разглабяща се форма за торта и се пече на 110°С в продължение на 10 - 15 минути.
3. Смесете изварата и боровинките. Разбийте сметаната на сняг и обединете. Разтворете желатина във вода както е указано на пакета и го сложете в сместа със сирене.
4. Когато блатът се охлади, го срежете наполовина, напълнете с половината смес и покрийте с останалата.
5. Охлажда се добре преди сервиране.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ