Регистрация

Торта с елда

Автор:
Боряна Нейкова
|
Дата:
12 Feb
|
Видяна:
1639
Оцени рецептата

100 г брашно от елда

100 г смлени бадеми

4 жълтъка

170 г захар

2 ч.л. бакпулвер

4 белтъка

255 г извара, разбита на крем

340 г консервирани боровинки

425 г сметана

6 ч.л. желатин

 

1. Разбийте на крем жълтъците и захарта и добавете брашното, бадемите и бакпулвера.

2. Разбийте белтъците на сняг и и ги смесете с жълтъците; Напълнете сместа в разглабяща се форма за торта и се пече на 110°С в продължение на 10 - 15 минути.

3. Смесете изварата и боровинките. Разбийте сметаната на сняг и обединете. Разтворете желатина във вода както е указано на пакета и го сложете в сместа със сирене.

4. Когато блатът се охлади, го срежете наполовина, напълнете с половината смес и покрийте с останалата.

5. Охлажда се добре преди сервиране.





Виж още от категория "Торти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта