Торта с доматен сос
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
На тортата:
115 г шоколад
1/2 ч мляко
1 ч кафява захар
3 жълтъка, големи
2 ч брашно
1 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сол
1/2 ч масло
1 ч захар
1 консерва (225 г) доматен сос
1 с.л. сметана
1 ч.л. ванилия
2 белтъка, големи
За глазурата:
1/2 ч вода
1/3 ч светъл царевичен сироп
2 1/2 ч захар
2 белтъка, големи
1 щипка сол
1 ч.л. портокалов сок
1 1/2 ч.л. ванилия
Загрейте фурната до 180ºС. Намажете с мазнина и набрашнете две кръгли тавички за торта. За да направите тортата: Смесете шоколада, млякото, кафявата захар и 1 яйчен жълтък на водна баня. Кипнете, като се разбърква непрекъснато, над гореща вода, до гладкост. Отстранете от огъня. Пресейте брашното със содата и солта в купа. Разбийте маслото в голяма купа с електрически миксер, до побеляване. Бавно разбийте със захарта, докато сместа е светла и пухкава. Добавете двата останали жълтъка, един по един, като разбивате добре след всеки. Бавно се добавя сместа с шоколад. Смесете доматения сос, сметаната и ванилията в малка купа. Добавете тази смес на 3 пъти в течното тесто, като редувате брашнената смес. Разбийте белтъците на сняг и внимателно ги обединете с течното тесто. Изсипете сместа в подготвените тави. Пече се, докато клечка за зъби, поставена в центъра излезе чиста, около 25 минути. Охладете върху решетка преди да извадите от съда. За глазурата: Смесете водата, царевичния сироп и захарта в тенджера. Загрява се до кипене и се вари, докато сместа се сгъсти. Разбийте белтъците в голяма купа с електрически миксер, до сняг. Бавно ги добавете в горещия сироп. Разбийте до получаването на паста. Добавете портокаловия сок и ванилията. Намажете с този крем между блатовете и покрийте добре тортата отгоре и отстрани.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ