Регистрация

Торта с джинджифил и меласа в тиган

Автор:
тодорова
|
Дата:
20 Jul
|
Видяна:
838
Оцени рецептата

1 1/3 ч брашно

1 ч.л. бакпулвер

1/4 ч.л. сода за хляб

2 ч.л. смлян джинджифил

1/2 ч.л. сол

1/2 ч.л. прясно смлян черен пипер

1/4 ч.л. смляна канела

1/4 ч.л. смлян бахар

1/4 ч.л. смлян карамфил

1 ч кафява захар

8 с.л. несолено масло

2/3 ч + 2 с.л. меласа

2/3 ч мляко

1/2 ч.л. ванилов екстракт

1/4 ч кедрови ядки

1 ч сметана

1/2 ч заквасена сметана

 

Загрейте фурната до 180ºС.

В голяма купа, смесете брашното, бакпулвера, содата, джинджифила, солта, черния пипер, канелата, бахара и карамфила. В малка тенджера, комбинирайте 3/4 чаша кафява захар, 6 супени лъжици от маслото и 2/3 чаша меласа. Разбъркайте над умерен огън, докато се разтопи и смеси всичко. Прибавете млякото и ванилията, разбъркайте и оставете настрана. Поставете останалата 1/4 чаша кафява захар, 2 с.л. масло и 2 с.л. меласа в тиган с диаметър 30 см. Сложете тигана във фурната, за да се разтопят маслото и захарта. Всичко се разбърква много добре. Прибавете сместа със захар и мляко към сухите съставки. Разбийте с лъжица до гладкост. Изсипете сместа в подготвения тиган. Поръсете с кедрови ядки и печете 25-30 мин., докато клечка за зъби, поставена в центъра, излезе чиста. Разбийте сметаната, докато се оформят меки връхчета. Добавете заквасената сметана и продължете да биете, докато се смесят напълно. Поднесете тортата топла от тигана. Сервирайте разбитата сметана отделно.





Виж още от категория "Торти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта