Торта с джинджифил и меласа в тиган
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 1/3 ч брашно
1 ч.л. бакпулвер
1/4 ч.л. сода за хляб
2 ч.л. смлян джинджифил
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. прясно смлян черен пипер
1/4 ч.л. смляна канела
1/4 ч.л. смлян бахар
1/4 ч.л. смлян карамфил
1 ч кафява захар
8 с.л. несолено масло
2/3 ч + 2 с.л. меласа
2/3 ч мляко
1/2 ч.л. ванилов екстракт
1/4 ч кедрови ядки
1 ч сметана
1/2 ч заквасена сметана
Загрейте фурната до 180ºС.
В голяма купа, смесете брашното, бакпулвера, содата, джинджифила, солта, черния пипер, канелата, бахара и карамфила. В малка тенджера, комбинирайте 3/4 чаша кафява захар, 6 супени лъжици от маслото и 2/3 чаша меласа. Разбъркайте над умерен огън, докато се разтопи и смеси всичко. Прибавете млякото и ванилията, разбъркайте и оставете настрана. Поставете останалата 1/4 чаша кафява захар, 2 с.л. масло и 2 с.л. меласа в тиган с диаметър 30 см. Сложете тигана във фурната, за да се разтопят маслото и захарта. Всичко се разбърква много добре. Прибавете сместа със захар и мляко към сухите съставки. Разбийте с лъжица до гладкост. Изсипете сместа в подготвения тиган. Поръсете с кедрови ядки и печете 25-30 мин., докато клечка за зъби, поставена в центъра, излезе чиста. Разбийте сметаната, докато се оформят меки връхчета. Добавете заквасената сметана и продължете да биете, докато се смесят напълно. Поднесете тортата топла от тигана. Сервирайте разбитата сметана отделно.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ