Торта с бадемов крем
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 пандишпанов блат
1/2 ч лешници, препечени и нарязани
1/4 ч бадемов ликьор
1/4 ч светъл ром
1 1/3 ч сметана за разбиване
1/3 ч пудра захар
1/3 ч бадеми, нарязани, препечени
30 г неподсладен шоколад, настърган
Изрежете кръг с диаметър 10 см от блата. Нарежете останалия блат на парчета от по 2-3 см. Смесете бадемовия ликьор и рома и сместа се поръсва върху тортата. Сложете восъчна хартия в голяма купа. Намажете я с масло. Сложете изрязания кръг торта в средата на купата. Сложете 3/4 от нарязания на кубчета блат отстрани в купата. Разбийте сметаната и пудрата захар в охладена купа на сняг. Добавете лешниците, бадемите и шоколада. Изсипете сместа в купата. Сложете останалия нарязан блат върху сметаната. Покрийте и се съхранява в хладилник за 2 часа. Обърнете в чиния за сервиране. Свалете купата и восъчната хартия. Поръсете с допълнително настърган шоколад, ако желаете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ