Регистрация

Торта с бадемов крем

Автор:
Жана
|
Дата:
20 Dec
|
Видяна:
952
Оцени рецептата

1 пандишпанов блат

1/2 ч лешници, препечени и нарязани

1/4 ч бадемов ликьор

1/4 ч светъл ром

1 1/3 ч сметана за разбиване

1/3 ч пудра захар

1/3 ч бадеми, нарязани, препечени

30 г неподсладен шоколад, настърган

 

Изрежете кръг с диаметър 10 см от блата. Нарежете останалия блат на парчета от по 2-3 см. Смесете бадемовия ликьор и рома и сместа се поръсва върху тортата. Сложете восъчна хартия в голяма купа. Намажете я с масло. Сложете изрязания кръг торта в средата на купата. Сложете 3/4 от нарязания на кубчета блат отстрани в купата. Разбийте сметаната и пудрата захар в охладена купа на сняг. Добавете лешниците, бадемите и шоколада. Изсипете сместа в купата. Сложете останалия нарязан блат върху сметаната. Покрийте и се съхранява в хладилник за 2 часа. Обърнете в чиния за сервиране. Свалете купата и восъчната хартия. Поръсете с допълнително настърган шоколад, ако желаете.





Виж още от категория "Торти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта