Тиквена торта
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За блата:
24 бисквити, натрошени
113 г масло
3 с.л. захар
За блат 1:
2 яйца
225 г крема сирене
1/2 ч захар
За блат 2:
450 г сварена тиква, намачкана на пюре
1/2 ч захар
1/2 ч мляко
3 яйца, разделени
1 ч.л. подправка за тиквен пай
1 щипка сол
1 пакет неовкусен желатин
1/4 ч вода
1/4 ч пудра захар
Бита сметана
Смесете натрошените бисквити, разтопеното масло и 3 супени лъжици захар. Притиснете по дъното на правоъгълна тавичка. Разбийте 2 яйца, 225 г крема сирене и 1/2 ч захар. Изсипете върху блата в тавата и печете 20 мин. на 180С. В тенджера, смесете тиквата, захарта, млякото, 3 разбитите жълтъка, подправката за пай и солта. Гответе, докато заври. Смесете желатина с водата и сместа се прибавя към горещата тиквена смес. Смесете и оставете да се охлади. Разбийте 3 белтъка на сняг и добавете пудрата захар; обединете с охладената смес. Изсипете върху изпечения блат и сервирайте с разбита сметана.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ