Регистрация

Тиквена торта

Автор:
тодорова
|
Дата:
18 Feb
|
Видяна:
764
Оцени рецептата

За блата:

24 бисквити, натрошени

113 г масло

3 с.л. захар

За блат 1:

2 яйца

225 г крема сирене

1/2 ч захар

За блат 2:

450 г сварена тиква, намачкана на пюре

1/2 ч захар

1/2 ч мляко

3 яйца, разделени

1 ч.л. подправка за тиквен пай

1 щипка сол

1 пакет неовкусен желатин

1/4 ч вода

1/4 ч пудра захар

Бита сметана

 

Смесете натрошените бисквити, разтопеното масло и 3 супени лъжици захар. Притиснете по дъното на правоъгълна тавичка. Разбийте 2 яйца, 225 г крема сирене и 1/2 ч захар. Изсипете върху блата в тавата и печете 20 мин. на 180С. В тенджера, смесете тиквата, захарта, млякото, 3 разбитите жълтъка, подправката за пай и солта. Гответе, докато заври. Смесете желатина с водата и сместа се прибавя към горещата тиквена смес. Смесете и оставете да се охлади. Разбийте 3 белтъка на сняг и добавете пудрата захар; обединете с охладената смес. Изсипете върху изпечения блат и сервирайте с разбита сметана.





Виж още от категория "Торти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта