Тиквена торта
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
3 яйца
1 ч захар
2/3 ч тиква
1 ч.л. лимонов сок
3/4 ч брашно
1/2 ч.л. индийско орехче
1 ч.л. джинджифил
2 ч.л. канела
1 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сол
1 ч пудра захар
170 г крема сирене
4 ч.л. масло или маргарин
1/2 ч.л. ванилия
Разбийте 3 яйца на висока скорост в продължение на 5 минути. Постепенно добавете 1 чаша захар. Прибавете 2/3 чаша тиква и 1 чаена лъжичка лимонов сок. Следващите 6 съставки се смесват и се прибавят в тиквената смес. Изсипва се в намазана с масло и набрашнена форма за кекс. Покрийте с нарязани орехи. Печете при 190ºС за 15 минути. След като се изпече, извадете върху кърпа и поръсете с пудра захар. Завийте в кърпата и оставете да се охлади.
За заливката: Сложете пудрата захар, крема сиренето, маслото и ванилията в купа. Разбийте до гладкост. Развивайте тортата и внимателно намажете със заливката. Завийте тортата отново. Охладете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ