Регистрация

Телешко с боб

Автор:
марина цекова
|
Дата:
18 Dec
|
Видяна:
696
Оцени рецептата

450 г телешко

1 скилидка чесън; нарязан

1 ч.л. кимион

1 с.л. фино нарязан пресен кориандър

1/3 ч сос Уорчестър

1/4 ч соев сос

1 ч.л. течен пушек

1 средно голяма глава жълт лук, нарязан на пръстени

Сокът на 1 голям лайм

Пипер на вкус

Зелени и жълти чушки

Гуакамоле

Пържен боб

Мексикански ориз

Топли брашнени тортили

 

Почистете месото от мазнините. Изтънете го леко с чукче за месо. Поставете месото в неметален контейнер. Покрийте с лука. Смесете останалите съставки. Полейте месото и лука. Покрийте и оставете в хладилника за една нощ. На следващия ден, извадете месото и лука, като заделите маринатата. Отделете месото от лука. Поставете месото на скарата, като го мажете често с маринатата и обръщате често, за да не изгори. Междувременно леко задушете лука в масло с малко зелени и жълти чушки, нарязани на ивици. Когато месото е готово, го нарежете на тънки ивици. Сервирайте с домашно приготвен пържен боб, мексикански ориз, гуакамоле, пикантен сос или салца, заквасена сметана, настърган чедър, сотираните зеленчуци и топли тортили.





Виж още от категория "Боб и зърнени храни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта