Телешко с боб
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
450 г телешко
1 скилидка чесън; нарязан
1 ч.л. кимион
1 с.л. фино нарязан пресен кориандър
1/3 ч сос Уорчестър
1/4 ч соев сос
1 ч.л. течен пушек
1 средно голяма глава жълт лук, нарязан на пръстени
Сокът на 1 голям лайм
Пипер на вкус
Зелени и жълти чушки
Гуакамоле
Пържен боб
Мексикански ориз
Топли брашнени тортили
Почистете месото от мазнините. Изтънете го леко с чукче за месо. Поставете месото в неметален контейнер. Покрийте с лука. Смесете останалите съставки. Полейте месото и лука. Покрийте и оставете в хладилника за една нощ. На следващия ден, извадете месото и лука, като заделите маринатата. Отделете месото от лука. Поставете месото на скарата, като го мажете често с маринатата и обръщате често, за да не изгори. Междувременно леко задушете лука в масло с малко зелени и жълти чушки, нарязани на ивици. Когато месото е готово, го нарежете на тънки ивици. Сервирайте с домашно приготвен пържен боб, мексикански ориз, гуакамоле, пикантен сос или салца, заквасена сметана, настърган чедър, сотираните зеленчуци и топли тортили.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ