Тарталета с черен боб
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За блата:
1 ч царевично брашно
1 ч бяло брашно
1/2 ч.л. сол
1/3 ч зехтин
4 с.л. ледена вода
За плънката:
450 г меко тофу, отцедено
1/2 ч.л. кимион
1/2 ч.л. сол
1/4 ч.л. пипер
1/4 ч.л. лют пипер
2 ч черен боб, сварен
2 с.л. лук, накълцан
6 скилидки чесън печени
1/2 чаша царевица, сварена
В голяма купа, смесете брашната и солта. Добавете маслото: с пръсти, смесете до оформянето на ронлива смес. Добавете вода и разбъркайте отново. Сместа трябва да се оформи на топка, добавете още вода, ако е необходимо, но малко по малко наведнъж. Увийте във влажна кърпа и съхранявайте в хладилник за 1 час.
На плънката: Намачкайте тофуто и разбъркайте с кимион, сол, черен пипер и лют червен пипер. Прибавете зърната царевица, като внимавате да не ги натрошите, и лука. Оставете настрана. Загрейте фурната до 200 градуса. Поставете тестото в тавичка за пай с диаметър 23 см и натиснете надолу, докато покрие дъното. Сложете в хладилника, като набодете няколко пъти. Покрийте с алуминиево фолио и сложете някаква тежест, за да не бухне. Печете 20 минути, отстранете фолиото и тежестите и печете, докато блатът се изсуши – още 5 минути. Намажете с печен чесън и напълнете с плънката. Върнете във фурната за около 15 минути. Украсете с царевица, ако желаете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ