Регистрация

Супа с боб и пилешко

Автор:
jeni
|
Дата:
09 May
|
Видяна:
766
Оцени рецептата

1/2 ч черен боб

2 ч вода

1 дафинов лист

растително масло или спрей за готвене

½ ч броколи

½ ч моркови

1 ч целина - нарязана на кубчета

1 ч нарязан лук

1 с.л. сушена мащерка

1 с.л. сушен босилек

1/2 ч сухо бяло вино

226 г пилешки гърди без кожата

4 с.л. сос барбекю

1 ч пилешки бульон

340 г обезмаслено кондензирано мляко

2 ч цветчета броколи

1 с.л. царевично нишесте разтворено в 2 с.л. студена вода

1 с.л. течен пушек

1 с.л. сос Уорчестър

1 ч.л. сос Табаско

1/4 ч пресен магданоз - нарязан

 

Изплакнете боба. Сложете го в голяма купа и покрийте напълно със студена вода. Оставете да се накисва за една нощ (или най-малко 8 часа). Отцедете и прехвърляте в тенджера. Добавете 2 чаши вода и дафиновия лист. Оставете да заври на умерен огън и варете в продължение на 15 минути. Намалете огъня и оставете да къкри, непокрит, за около 20 минути, докато бобът омекне. Отцедете боба и изхвърлете дафиновия лист. Загрейте фурната до 200 градуса. Сложете тенджера на умерен огън за около 1 минута, след това я напръскайте два пъти с растително масло. Добавете броколите, морковите, целината и лука. Покрийте, намалете огъня до слаб и гответе за 5 минути, като се разбърква веднъж или два пъти. Прибавете мащерката, босилека и виното. Варете, непокрито, за около 15 минути, докато виното се редуцира наполовина.

Междувременно, покрийте пилешкото с барбекю соса и печете в продължение на 10 минути на най-горния рафт на фурната. Извадете от фурната и оставете да се охлади. Нарежете пилето на малки кубчета. Сложете месото, пилешкия бульон и боба в тенджера. Гответе на слаб огън за около 3 минути, докато се стопли. Прибавете кондензираното мляко и розичките броколи. Гответе за около 5 минути, като се разбърква, ако е необходимо, докато заври. Прибавете разтвореното царевично нишесте и се готви в продължение на още 2 минути, като се разбърква непрекъснато. Смесете с течния пушек, соса Уорчестър и соса табаско. Гарнира се със ситно нарязан магданоз.





Виж още от категория "Боб и зърнени храни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта