Регистрация

Супа от черен боб с кимион

Автор:
Надежда
|
Дата:
10 May
|
Видяна:
829
Оцени рецептата

1 чаша черен боб, накиснат

7 чаши бульон (пилешки, телешки или зеленчуков)

1/4 ч. л. черен пипер, прясно смлян

1 с.л. растително масло

1/4 ч. л. сол, ако е необходимо

1 чаша лук, наситнен

1 яйце, твърдо сварено

1 ч. л. счукан чесън

1/4 чаша целина, нарязана на кубчета

1/2 чаша ситно нарязани на кубчета моркови

лук, нарязан за украса

3/4 ч.л. семена кимион, натрошен

 

Сложете измития боб в купа. Покрийте със студена вода. Накисва се за една нощ или за най-малко 8 часа. Отцедете. Добавете бульона. Оставете да заври. Намалете котлона до слаб. Леко покрийте съда с капак. Оставете на слаб огън в продължение на 2 до 3 часа или докато бобът е добре сварен. Загрейте олиото в тиган. Добавете лука и чесъна. Гответе, като се разбърква, на слаб огън, докато станат прозрачни. Добавете целината и морковите. Гответе, като се разбърква, за още няколко минути. Добавете ги към фасула. Овкусете с кимион, черен пипер и сол. Оставете на слаб огън за още 30 минути. Пюрирайте в блендер или кухненски робот. Украсете с нарязани яйца и лук. Поднася се горещо.





Виж още от категория "Боб и зърнени храни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта