Супа от черен боб
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
450 г накиснат черен боб
1 дафинов лист
1 средно голяма зелена чушка, нарязана на 4
За запръжката:
2/3 ч зехтин
4 скилидки чесън, нарязан
1 голяма глава лук, нарязан
1 средно голяма зелена чушка, нарязана на кубчета
3 ч.л. кимион
2 с.л. ябълков оцет
1 ч.л. фино нарязано зелено чили
Сварете черния боб с дафиновия лист и зелената чушка, докато омекнат много добре, около 2 часа. Добавете още вода, ако е необходимо. За запръжката: В тиган загрейте зехтина, добавете чесъна, лука и чушката и гответе, като се разбърква, докато лукът е прозрачен, от 8 до 10 минути. Добавят се останалите продукти и се разбърква добре. Добавете запръжката при боба, разбърква се добре и се готви на слаб огън, покрито, докато бобът се разпука, 30 - 40 минути. Подправете на вкус и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ