Регистрация

Супа от леща и спанак

Автор:
Aleksandra B.
|
Дата:
01 Oct
|
Видяна:
767
Оцени рецептата

2 1/2 ч леща, изплакната и отцедена

7 ч бульон или вода

2 средно големи глави лук, нарязан

3 скилидки чесън, счукан

Сокът на 1 лимон

Сол и черен пипер на вкус

2 стръка целина, нарязана на кубчета

2 с.л. зехтин

1 - 2 връзки спанак, измит и нарязан

 

1. Запържете лука, чесъна и целината в зехтин за 5-10 минути.

2. Добавете лещата и водата или бульона и оставете да къкри, докато лещата омекне много добре.

3. Добавете зеленчуците, солта и черния пипер. Оставете да къкри още 10 минути или докато зеленчуците омекнат.

4. Добавете лимонов сок точно преди сервиране.





Виж още от категория "Боб и зърнени храни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта