Регистрация

Среднощна торта

Автор:
Мария Ходжева
|
Дата:
26 Mar
|
Видяна:
645
Оцени рецептата

За блата:

1 1/2 ч брашно

1 1/4 ч.л. сода за хляб

1/2 ч какао

2 големи яйца

1 1/4 ч захар

2/3 ч зехтин

1 ч мътеница

1 ч.л. ванилия

1/2 ч конфитюр от ягоди

За глазурата:

1 ч сметана

1/4 ч какао

1/4 ч пудра захар

 

Поставете восъчна хартия на дъното на две кръгли тави. В купа, пресейте заедно брашното, содата и какаото. В друга купа разбийте яйцата на пяна; постепенно добавете захарта; разбийте, докато се сгъсти и стане с цвят на слонова кост цвят. Към брашнената смес добавете олиото, мътеницата и ванилията; разбийте, докато сместа е гладка. Добавете яйчената смес. Изсипете сместа в подготвените съдове. Пече се на 180С във фурната, докато нож, поставен в центъра излезе чист, около 35 до 40 минути. С малка метална шпатула, разхлабете ръбовете; обърнете върху телени стелажи; охладете напълно. Слепете блатовете с 1/2 ч конфитюр. Разбийте заедно, докато се сгъсти, сметаната, какаото и пудрата захар. Намажете тортата със сметана отгоре и отстрани.





Виж още от категория "Торти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта