Среднощна торта
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За блата:
1 1/2 ч брашно
1 1/4 ч.л. сода за хляб
1/2 ч какао
2 големи яйца
1 1/4 ч захар
2/3 ч зехтин
1 ч мътеница
1 ч.л. ванилия
1/2 ч конфитюр от ягоди
За глазурата:
1 ч сметана
1/4 ч какао
1/4 ч пудра захар
Поставете восъчна хартия на дъното на две кръгли тави. В купа, пресейте заедно брашното, содата и какаото. В друга купа разбийте яйцата на пяна; постепенно добавете захарта; разбийте, докато се сгъсти и стане с цвят на слонова кост цвят. Към брашнената смес добавете олиото, мътеницата и ванилията; разбийте, докато сместа е гладка. Добавете яйчената смес. Изсипете сместа в подготвените съдове. Пече се на 180С във фурната, докато нож, поставен в центъра излезе чист, около 35 до 40 минути. С малка метална шпатула, разхлабете ръбовете; обърнете върху телени стелажи; охладете напълно. Слепете блатовете с 1/2 ч конфитюр. Разбийте заедно, докато се сгъсти, сметаната, какаото и пудрата захар. Намажете тортата със сметана отгоре и отстрани.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ