Регистрация

Средиземноморска боб чорба

Автор:
Aleksandra B.
|
Дата:
18 Dec
|
Видяна:
942
Оцени рецептата

1-2 с.л. зехтин

1 голяма глава лук, нарязан на кубчета

2 средно големи моркова - обелени и нарязани на кубчета

1 голяма скилидка чесън, счукан

2 ч боб, накиснат и отцеден

8 - 10 ч кипяща вода

1 с.л. прясна мащерка (или 1 чаена лъжичка сушена)

1 дафинов лист

1/4 ч магданоз (плюс още за украса) - нарязан

Сол на вкус

Прясно смлян черен пипер на вкус

Крутони (по желание)

 

Сгорещете зехтина и запържете лука, морковите и чесъна до омекване - около 10-15 мин. Добавете отцедения боб и врящата вода в тенджерата; добавете мащерката, дафиновите листа и магданоза. Покрийте и варете на слаб огън, като добавяте вряща вода от време на време, ако е необходимо, 1 1/2 - 3 часа или докато бобът омекне (времето за готвене варира в зависимост от възрастта на боба). Когато бобът омекне, добавете сол и пипер. Коригирайте подправките, ако е необходимо. Украсете с магданоз и крутони и поднесете.





Виж още от категория "Боб и зърнени храни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта