Сладкиш от маслено тесто с горски плодове
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 ч непресято самонабухващо брашно
1/4 ч захар
2 1/3 ч пълномаслена сметана
2 ч ягоди, почистени
1 ч боровинки
Хранителна стойност: 601 калории; 7 г белтъчини; 69 г въглехидрати; 35 г мазнини; 125 мг холестерол; 566 мг натрий
1. Загрейте фурната до 220°С. В средно голяма купа, смесете брашното и 1/4 ч захар; добавете 1 1/3 ч сметана. Бъркайте с вилица, докато мекото тесто започне да се оформя на топка. Извадете го върху леко набрашнена повърхност; премесете леко 4 пъти. Притиснете с длани, така че да се получи лента с размери 25,5 x 7,5 см; нарежете напречно на 6. Сложете в тава за печене и печете 15 мин. или до светло-кафяво. Охладете върху решетка.
2. В средна тенджера, сложете 1 чаша ягоди и намачкайте с уреда за картофено пюре на каша. Заделете 2 ч захар и прибавете останалата при пюрето от ягоди. Оставете на котлона да кипне; варете 1 минута. Изсипете в средно голяма купа докато се охлади напълно.
3. Нарежете останалите ягоди и ги добавете при охладеното пюре. Добавете боровинките и разбъркайте.
4. В малка купа на електрически миксер, разбийте останалата сметана на висока скорост, заедно със заделената захар, до оформянето на меки връхчета.
5. За сервиране: Разполовете хоризонтално сладкишите, напълнете с плодове и бита сметана и захлупете двете половинки.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ