Сладка шоколадова торта
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 1/4 ч брашно
1 1/2 ч захар
1 ч.л. сол
3/4 ч.л. винен камък
1/2 ч.л. сода за хляб
1/4 ч.л. канела
1 ч масло
3/4 ч мляко
1 ч.л. ванилия
4 яйца
1 млечен шоколад, разтопен и охладен
1/2 ч кокос
За глазиране:
85 г полу-сладък шоколад
1 с.л. масло
Смесете брашното със захарта, солта, винения камък, содата и канелата. Разбийте на крем маслото. Добавете брашнената смес, млякото и ванилията. Смесете, докато цялото брашно се навлажни, след това разбийте за 2 минути при средна скорост. Добавете яйцата и шоколада. Разбийте в продължение на 1 минута. Изсипете в намаслена и набрашнена форма за кекс. Печете на 160 градуса за 1 час и 20 минути или докато клечка за зъби, поставена в центъра излезе чиста. Охладете в съда за 15 минути. Извадете и охладете върху решетка. За глазиране: За глазиране: Разтопете полусладкия шоколад с маслото, като се разбърква непрекъснато. Охладете леко и поръсете тортата.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ