Регистрация

Сладка шоколадова торта

Автор:
Албена Люцканова
|
Дата:
17 Dec
|
Видяна:
836
Оцени рецептата

2 1/4 ч брашно

1 1/2 ч захар

1 ч.л. сол

3/4 ч.л. винен камък

1/2 ч.л. сода за хляб

1/4 ч.л. канела

1 ч масло

3/4 ч мляко

1 ч.л. ванилия

4 яйца

1 млечен шоколад, разтопен и охладен

1/2 ч кокос

За глазиране:

85 г полу-сладък шоколад

1 с.л. масло

 

Смесете брашното със захарта, солта, винения камък, содата и канелата. Разбийте на крем маслото. Добавете брашнената смес, млякото и ванилията. Смесете, докато цялото брашно се навлажни, след това разбийте за 2 минути при средна скорост. Добавете яйцата и шоколада. Разбийте в продължение на 1 минута. Изсипете в намаслена и набрашнена форма за кекс. Печете на 160 градуса за 1 час и 20 минути или докато клечка за зъби, поставена в центъра излезе чиста. Охладете в съда за 15 минути. Извадете и охладете върху решетка. За глазиране: За глазиране: Разтопете полусладкия шоколад с маслото, като се разбърква непрекъснато. Охладете леко и поръсете тортата.





Виж още от категория "Торти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта