Регистрация

Сладка червена леща

Автор:
Victoria Bogdanova
|
Дата:
25 Jul
|
Видяна:
758
Оцени рецептата

1 голяма глава лук, нарязан на тънки филийки

2 малки пръчки канела

450 г червена леща

1/2 ч.л. фино нарязан пресен джинджифил

1/2 л зеленчуков бульон

1 л гореща вода

1/2 ч.л. чили на прах

1/2 лимон

1 скилидка чесън, нарязан на тънки филийки

1/2 зелена чили чушка, нарязана

2 дафинови листа

Пресни листа кориандър или

магданоз, за гарниране

Сол

 

Запържете лука и чесъна, докато омекнат, добавете канелата, лещата, чилито и джинджифила и варете в продължение на една минута. Добавете бульона, горещата вода, чилито на прах, както и дафиновите листа. Варете 10 минути. Изстискайте лимоните в тенджерата и след това добавете и корите лимон. Гответе още 50 минути. Добавете сол на вкус и след това извадете корите лимон.





Виж още от категория "Боб и зърнени храни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта