Регистрация

Селски киш с шунка и ябълки

Автор:
тодорова
|
Дата:
10 Jun
|
Видяна:
688
Оцени рецептата

115 г бутер тесто

2 с.л. маргарин

225 г ябълки, обелени, почистени и тънко нарязани

60 г шунка, нарязана на кубчета

1/2 ч нарязан лук

60 настърган Чедър

2/3 ч извара

2 яйца

1/4 ч мляко

1/8 щипка смляно индийско орехче

1 щипка бял пипер

 

Загрейте фурната до 190 градуса.

Разточете с пръсти тестото в тавичка за пай с диаметър 20 см. Покрийте тестото с фолио и напълнете със суров боб за тежест; пече се 5 мин. Извадете от фурната и махнете фолиото и боба. Загрейте маргарина на средно силен огън, докато заври добавете ябълките, шунката и лука; запържете леко, докато ябълките омекнат, 2 до 3 минути. Изсипете сместа в блата и поръсете със сиренето; заделете. В блендер, смесете изварата, яйцата, млякото и подправките и разбийте до гладкост, като остъргвате стените на купата; изсипете сместа в блата. Сложете в тава и печете 30-40 мин. Извадете от фурната и оставете на топло в съда за 10 мин.





Виж още от категория "Боб и зърнени храни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта