Селски киш с шунка и ябълки
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
115 г бутер тесто
2 с.л. маргарин
225 г ябълки, обелени, почистени и тънко нарязани
60 г шунка, нарязана на кубчета
1/2 ч нарязан лук
60 настърган Чедър
2/3 ч извара
2 яйца
1/4 ч мляко
1/8 щипка смляно индийско орехче
1 щипка бял пипер
Загрейте фурната до 190 градуса.
Разточете с пръсти тестото в тавичка за пай с диаметър 20 см. Покрийте тестото с фолио и напълнете със суров боб за тежест; пече се 5 мин. Извадете от фурната и махнете фолиото и боба. Загрейте маргарина на средно силен огън, докато заври добавете ябълките, шунката и лука; запържете леко, докато ябълките омекнат, 2 до 3 минути. Изсипете сместа в блата и поръсете със сиренето; заделете. В блендер, смесете изварата, яйцата, млякото и подправките и разбийте до гладкост, като остъргвате стените на купата; изсипете сместа в блата. Сложете в тава и печете 30-40 мин. Извадете от фурната и оставете на топло в съда за 10 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ