Регистрация

Самоса с папуда

Автор:
alexander
|
Дата:
10 May
|
Видяна:
1015
Оцени рецептата

маргарин, колкото е необходимо

1 с.л. лук, нарязан

1 щипка асафетида

1 пакетче черен синап, семена

1/2 ч.л. джинджифил, настърган

1 щипка гарам масала

1 щипка зелено манго на прах

1/2 ч.л. сол

1/2 ч.л. лют пипер

4 с.л. папуда, предварително накисната

1 с.л. кориандър, нарязан

1 пакет готово тесто, разточено на полукръгове

Вода, колкото е необходимо

 

Сгорещете 2 с.л. маргарин в тиган на слаб огън. Запържете лука, асафетидата, синапеното семе и джинджифила, докато лукът е златисто кафяв. Прибавете гарам масалата, зеленото манго на прах, солта и червения пипер. Разбърква се добре. Добавете боба, покрийте с капак и гответе на умерен огън за 10 минути, докато бобът омекне. Прибавете магданоза и отстранете от огъня. Разделя се на 8 части. Намажете 1 полукръг тесто с вода и навийте на конус. Напълнете всеки конус с 1 част от плънката и запечатайте отгоре. Повторете с останалото тесто. Сгорещете достатъчно разтопен маргарин в тиган за пържене на маслена баня и изпържете по 4 самоса наведнъж за няколко минути до златисто-кафяво от двете страни. Сваля се от огъня и се отцежда добре преди сервиране.





Виж още от категория "Боб и зърнени храни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта