Самоса с папуда
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
маргарин, колкото е необходимо
1 с.л. лук, нарязан
1 щипка асафетида
1 пакетче черен синап, семена
1/2 ч.л. джинджифил, настърган
1 щипка гарам масала
1 щипка зелено манго на прах
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. лют пипер
4 с.л. папуда, предварително накисната
1 с.л. кориандър, нарязан
1 пакет готово тесто, разточено на полукръгове
Вода, колкото е необходимо
Сгорещете 2 с.л. маргарин в тиган на слаб огън. Запържете лука, асафетидата, синапеното семе и джинджифила, докато лукът е златисто кафяв. Прибавете гарам масалата, зеленото манго на прах, солта и червения пипер. Разбърква се добре. Добавете боба, покрийте с капак и гответе на умерен огън за 10 минути, докато бобът омекне. Прибавете магданоза и отстранете от огъня. Разделя се на 8 части. Намажете 1 полукръг тесто с вода и навийте на конус. Напълнете всеки конус с 1 част от плънката и запечатайте отгоре. Повторете с останалото тесто. Сгорещете достатъчно разтопен маргарин в тиган за пържене на маслена баня и изпържете по 4 самоса наведнъж за няколко минути до златисто-кафяво от двете страни. Сваля се от огъня и се отцежда добре преди сервиране.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ