Розова леща с карфиол
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1/2 ч розова леща
1 малка глава карфиол
2 средно големи глави лук, ситно нарязан
1/2 ч олио
1 ч.л. смляно чили
2 ч.л. прясно смлян черен пипер
1/2 с.л. смлян кимион
1/2 с.л. смлян кориандър
2 ч.л. смляна куркума
Сокът на 1/2 лимон
2 1/2 ч пилешки бульон
60 г кокос
1/2 с.л. брашно
1 ч.л. сол
115 г сурово кашу
Измийте лещата и се отцежда добре. Загрейте олиото в голяма тенджера и добавете лука. Когато омекне добавете чилито, черния пипер, кимиона, кориандъра и куркумата. Разбъркайте хубаво и се готви за около 30 сек. Добавете лещата. Разбъркайте хубаво, докато се покрие хубаво със сместа и добавете лимоновия сок. Нарежете карфиола на малки розички и се добавят към сместа. Добавете бульона и кокоса. Оставете да заври и оставете да къкри за 20 минути. Смесете брашното с част от течността до образуването на гладка паста и се прибавя в тенджерата. Добавете солта и кашуто. Гответе още 5-10 минути, докато лещата се сгъсти.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ