Ризото с яйце и пшеница
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
4 големи яйца
1 голяма глава лук, нарязан на тънки филийки
1 зелена чушка, без семената, нарязана на тънки филийки
2 с.л. растително масло
125 г пресни гъби, нарязани на тънки филийки
225 грухана пшеница
400 г консервирани нарязани домати
450 мл зеленчуков бульон направен с кубче бульон
200 г соеви кълнове
4 с.л. сатай сос
сол и прясно смлян черен пипер
пресен кориандър за гарниране - по желание
1. Поставете яйцата в тенджера със студена вода, оставете да заври и оставете да къкри в продължение на 7 минути, докато са твърдо сварени. Отцедете, счупете черупките и оставете в студена вода докато се охладят.
2. Запържете лука и чушките в олиото в голям тиган за 3-4 минути, докато омекнат. Добавете гъбите и пшеницата, разбъркайте всичко добре, след това добавете нарязаните ситно домати и зеленчуковия бульон.
3. Оставете да заври, след което оставете да къкри за 10 минути, докато пшеницата се раздуе хубаво и почти целият бульон е абсорбиран.
4. Междувременно, обелете яйцата, нарежете три наедро, а останалите на четвъртинки и оставете настрана.
5. Добавете нарязаните яйца към сместа с пшеница и добавете сатай соса; сгорещете в продължение на 2-3 минути.
6. Подправете със сол и черен пипер, след което обърнете ризотото в затоплена чиния и гарнирайте с останалите яйца и малко пресни листа кориандър, ако ще използвате.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ