Регистрация

Ризото с яйце и пшеница

Автор:
светли
|
Дата:
18 Dec
|
Видяна:
1031
Оцени рецептата

4 големи яйца

1 голяма глава лук, нарязан на тънки филийки

1 зелена чушка, без семената, нарязана на тънки филийки

2 с.л. растително масло

125 г пресни гъби, нарязани на тънки филийки

225 грухана пшеница

400 г консервирани нарязани домати

450 мл зеленчуков бульон направен с кубче бульон

200 г соеви кълнове

4 с.л. сатай сос

сол и прясно смлян черен пипер

пресен кориандър за гарниране - по желание

 

1. Поставете яйцата в тенджера със студена вода, оставете да заври и оставете да къкри в продължение на 7 минути, докато са твърдо сварени. Отцедете, счупете черупките и оставете в студена вода докато се охладят.

2. Запържете лука и чушките в олиото в голям тиган за 3-4 минути, докато омекнат. Добавете гъбите и пшеницата, разбъркайте всичко добре, след това добавете нарязаните ситно домати и зеленчуковия бульон.

3. Оставете да заври, след което оставете да къкри за 10 минути, докато пшеницата се раздуе хубаво и почти целият бульон е абсорбиран.

4. Междувременно, обелете яйцата, нарежете три наедро, а останалите на четвъртинки и оставете настрана.

5. Добавете нарязаните яйца към сместа с пшеница и добавете сатай соса; сгорещете в продължение на 2-3 минути.

6. Подправете със сол и черен пипер, след което обърнете ризотото в затоплена чиния и гарнирайте с останалите яйца и малко пресни листа кориандър, ако ще използвате.





Виж още от категория "Боб и зърнени храни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта