Рак с черен боб в гювече
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
680 г цял рак
2 с.л. фъстъчено олио
5 скилидки чесън, необелен, счукан
2 небелени пресни резена джинджифил, 0,5 см дебелина
3 стръка зелен лук, нарязани на 5 см парчета
3 с.л. ферментирал черен боб
2 пресни червени люти чушки, без семената, накъсани
3 с.л. оризов оцет
2 с.л. светъл соев сос
1/2 ч пилешки бульон
Нарежете рака на четвъртинки и леко счукайте щипките и краката. Загрейте тиган или уок и се добавя олиото. Добавете чесъна, джинджифила и лука и се разбърква, докато се усети ароматът. След това добавете черния боб, лютите чушки и рака. Запържете, като разбърквате в продължение на 2 минути и добавете пилешкия бульон. Изсипете съдържанието на тигана в глинен съд или гювеч, покрийте и варете на силен огън за още 5 минути или докато черупката на рака стане ярко червена. Сервирайте веднага.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ