Регистрация

Рак с черен боб в гювече

Автор:
надежда
|
Дата:
19 Nov
|
Видяна:
513
Оцени рецептата

680 г цял рак

2 с.л. фъстъчено олио

5 скилидки чесън, необелен, счукан

2 небелени пресни резена джинджифил, 0,5 см дебелина

3 стръка зелен лук, нарязани на 5 см парчета

3 с.л. ферментирал черен боб

2 пресни червени люти чушки, без семената, накъсани

3 с.л. оризов оцет

2 с.л. светъл соев сос

1/2 ч пилешки бульон

 

Нарежете рака на четвъртинки и леко счукайте щипките и краката. Загрейте тиган или уок и се добавя олиото. Добавете чесъна, джинджифила и лука и се разбърква, докато се усети ароматът. След това добавете черния боб, лютите чушки и рака. Запържете, като разбърквате в продължение на 2 минути и добавете пилешкия бульон. Изсипете съдържанието на тигана в глинен съд или гювеч, покрийте и варете на силен огън за още 5 минути или докато черупката на рака стане ярко червена. Сервирайте веднага.

 





Виж още от категория "Боб и зърнени храни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта