Регистрация

Пъпешов чийзкейк

Автор:
Aleksandra B.
|
Дата:
28 Dec
|
Видяна:
1025
Оцени рецептата

За блата:

1 1/2 ч натрошени бисквити

1/2 ч масло, разтопено

За пълнежа:

3 пакета по 225 г крема сирене

1 ч захар

1/8 ч.л. сол

4 яйца

2 с.л. пъпешов ликьор

За топинга:

2 ч заквасена сметана

1/4 ч захар

2 ч.л. пъпешов ликьор

За глазурата:

1 ч пъпешов ликьор

1 пакет неовкусен желатин

Топчета пъпеш за украса

 

За да направите блата: Смесете и притиснете съставките за блата в разглабяща се форма за торта, като покриете дъното и стените. За пълнежа: Оставете крема сиренето да омекне в голяма купа. Смесете с една чаша захар и солта, разбийте на крем. Добавете яйцата, едно по едно, като разбивате добре след всяко. Добавете ликьора. Изсипете сместа в подготвения блат. Печете на 180С в продължение на 50 минути или до втвърдяване в центъра. Оставете да престои 15 минути. Включете фурната на 225С. Смесете сметаната, захарта и ликьора за топинга. Изсипете сместа върху готовата торта. Печете още 10 минути. За глазурата: Сложете ликьора и желатина в тенджера и оставете да заври; охладете. Подредете топчетата пъпеш върху тортата и полейте с глазурата. Оставете в хладилника докато се охлади и желатинът стегне и поднесете.





Виж още от категория "Торти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта