Пъпешов чийзкейк
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За блата:
1 1/2 ч натрошени бисквити
1/2 ч масло, разтопено
За пълнежа:
3 пакета по 225 г крема сирене
1 ч захар
1/8 ч.л. сол
4 яйца
2 с.л. пъпешов ликьор
За топинга:
2 ч заквасена сметана
1/4 ч захар
2 ч.л. пъпешов ликьор
За глазурата:
1 ч пъпешов ликьор
1 пакет неовкусен желатин
Топчета пъпеш за украса
За да направите блата: Смесете и притиснете съставките за блата в разглабяща се форма за торта, като покриете дъното и стените. За пълнежа: Оставете крема сиренето да омекне в голяма купа. Смесете с една чаша захар и солта, разбийте на крем. Добавете яйцата, едно по едно, като разбивате добре след всяко. Добавете ликьора. Изсипете сместа в подготвения блат. Печете на 180С в продължение на 50 минути или до втвърдяване в центъра. Оставете да престои 15 минути. Включете фурната на 225С. Смесете сметаната, захарта и ликьора за топинга. Изсипете сместа върху готовата торта. Печете още 10 минути. За глазурата: Сложете ликьора и желатина в тенджера и оставете да заври; охладете. Подредете топчетата пъпеш върху тортата и полейте с глазурата. Оставете в хладилника докато се охлади и желатинът стегне и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ