Регистрация

Пуешко чили

Автор:
irina
|
Дата:
19 Nov
|
Видяна:
838
Оцени рецептата

255 г шарен боб

900 г доматен сос

425 г пуешка кайма

1 средно голяма глава лук, нарязан на кубчета

1/2 ч.л. сол

1 с.л. ким

1 с.л. чили на прах (или на вкус)

1 1/2 ч.л. кимион, смлян

1/2 ч.л. чесън на прах

1/2 ч.л. смлян риган

1 ч.л. семена целина

 

Измийте боба. Покрива се с вода и се накисва в хладилника за една нощ или най-малко за четири часа при стайна температура. Сложете водата, боба и солта в тенджера и варете, до омекване, приблизително един час. Добавя се вода, когато е необходимо. Не отцеждайте. Запържете каймата и лука. Смесете с боба, доматения сос и подправките в тенджера. Варете на слаб огън за около час-два. Добавя се вода, за да се постигне желаната консистенция.





Виж още от категория "Боб и зърнени храни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта