Пуешки пайове, печени в мини-тиква
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
4 мини-тиквички от по 4-6 сантиметра в диаметър
1 1/2 ч пилешки бульон
1/3 ч нарязани моркови
1/2 ч нарязана целина
1/3 ч зелен фасул, нарязан на парчета от по 1 см
1/3 ч кубчета сладка червена пиперка
1 ч мляко
2 с.л. масло
1/4 ч нарязан лук
2 големи гъби, нарязани
3 с.л. пълнозърнесто пшенично брашно
1/4 ч.л. сушена мащерка
1/4 ч.л. сушен риган
1/8 ч.л. сушен копър
1 с.л. пресен магданоз - нарязан
капка Табаско сос
1/8 ч.л. прясно смлян черен пипер
1/2 ч.л. сол (или на вкус)
1 ч сварено пуешко, нарязано на кубчета, без кожата
пълнозърнести бисквити с подправки (по рецептата по-долу)
1. Отрежете горната една трета на всяка тиква. Старателно остържете семената. Върнете капачетата на тиквите и ги сложете в тавичка за печене. Печете на 180С, докато омекнат, 30 минути.
2. Сложете бульона да заври в тенджера. Добавете морковите, целината, зеления фасул и червената пиперка и бланширайте докато поомекнат. Заделете зеленчуците и отцедете останалия бульон в голяма мерителна чашка. Добавете достатъчно мляко, така че да се получат 1 1/2 чаши бульон.
3. Разтопете маслото в голяма тенджера на умерена температура. Добавете лука и гъбите и задушете, докато омекнат, около 2 - 3 минути. Добавете брашното и гответе 1 минута. Постепенно разбийте със сместа с млякото, докато съставките се абсорбират. Добавете подправките, овкусете и гответе 2 до 3 минути. Добавете заделените зеленчуци и пуешкото. Свалете от котлона и дръжте на топло.
4. Пригответе бисквитите.
5. Когато тиквата е готова, извадете от фурната и увеличете огъня до 200С. Отрежете излишното около краищата на тиквата, за да се създаде пространство за пълнене. (Излишната тиква може да се добави при плънката). Напълнете всяка тиква. Покрийте всяка с неизпечена кръгла бисквитка. Поставете в тавичка за печене, докато бисквитите са готови, около 20 минути.
На бисквитите:
1 ч универсално брашно
3/4 ч пълнозърнесто пшенично брашно
2 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сода за хляб
1/2 ч.л. сол
1/4 чаша мазнина
1/2 ч.л. сушен градински чай
1/2 ч.л. сушена мащерка
1/2 ч.л. риган
1/4 ч.л. сушен копър
1 с.л. наситнен пресен магданоз
3/4 ч мътеница
1 ч.л. мед
1. Смесете брашното, бакпулвера, содата и солта в купа. Нарежете мазнината, докато сместа заприлича на овесени ядки. Добавете градинския чай, мащерката, ригана, копъра и магданоза.
2. Смесете мътеницата и меда в малка купа и разбъркайте добре. Добавете към сухите съставки и разбъркайте леко с вилица, докато се оформи средно меко тесто. Обърнете тестото върху леко набрашнена повърхност и разделете на 4. Разточете всяка част на кръг с размерите на тиквата. Изпечете върху плънката.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ