Регистрация

Пуешки пайове, печени в мини-тиква

Автор:
ivanova
|
Дата:
11 Oct
|
Видяна:
444
Оцени рецептата

4 мини-тиквички от по 4-6 сантиметра в диаметър

1 1/2 ч пилешки бульон

1/3 ч нарязани моркови

1/2 ч нарязана целина

1/3 ч зелен фасул, нарязан на парчета от по 1 см

1/3 ч кубчета сладка червена пиперка

1 ч мляко

2 с.л. масло

1/4 ч нарязан лук

2 големи гъби, нарязани

3 с.л. пълнозърнесто пшенично брашно

1/4 ч.л. сушена мащерка

1/4 ч.л. сушен риган

1/8 ч.л. сушен копър

1 с.л. пресен магданоз - нарязан

капка Табаско сос

1/8 ч.л. прясно смлян черен пипер

1/2 ч.л. сол (или на вкус)

1 ч сварено пуешко, нарязано на кубчета, без кожата

пълнозърнести бисквити с подправки (по рецептата по-долу)

 

1. Отрежете горната една трета на всяка тиква. Старателно остържете семената. Върнете капачетата на тиквите и ги сложете в тавичка за печене. Печете на 180С, докато омекнат, 30 минути.

2. Сложете бульона да заври в тенджера. Добавете морковите, целината, зеления фасул и червената пиперка и бланширайте докато поомекнат. Заделете зеленчуците и отцедете останалия бульон в голяма мерителна чашка. Добавете достатъчно мляко, така че да се получат 1 1/2 чаши бульон.

3. Разтопете маслото в голяма тенджера на умерена температура. Добавете лука и гъбите и задушете, докато омекнат, около 2 - 3 минути. Добавете брашното и гответе 1 минута. Постепенно разбийте със сместа с млякото, докато съставките се абсорбират. Добавете подправките, овкусете и гответе 2 до 3 минути. Добавете заделените зеленчуци и пуешкото. Свалете от котлона и дръжте на топло.

4. Пригответе бисквитите.

5. Когато тиквата е готова, извадете от фурната и увеличете огъня до 200С. Отрежете излишното около краищата на тиквата, за да се създаде пространство за пълнене. (Излишната тиква може да се добави при плънката). Напълнете всяка тиква. Покрийте всяка с неизпечена кръгла бисквитка. Поставете в тавичка за печене, докато бисквитите са готови, около 20 минути.

 

На бисквитите:

1 ч универсално брашно

3/4 ч пълнозърнесто пшенично брашно

2 ч.л. бакпулвер

1/2 ч.л. сода за хляб

1/2 ч.л. сол

1/4 чаша мазнина

1/2 ч.л. сушен градински чай

1/2 ч.л. сушена мащерка

1/2 ч.л. риган

1/4 ч.л. сушен копър

1 с.л. наситнен пресен магданоз

3/4 ч мътеница

1 ч.л. мед

 

1. Смесете брашното, бакпулвера, содата и солта в купа. Нарежете мазнината, докато сместа заприлича на овесени ядки. Добавете градинския чай, мащерката, ригана, копъра и магданоза.

2. Смесете мътеницата и меда в малка купа и разбъркайте добре. Добавете към сухите съставки и разбъркайте леко с вилица, докато се оформи средно меко тесто. Обърнете тестото върху леко набрашнена повърхност и разделете на 4. Разточете всяка част на кръг с размерите на тиквата. Изпечете върху плънката.





Виж още от категория "Боб и зърнени храни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта