Пуешка енчилада със заквасена сметана
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
225 г зелено чили, без семената, нарязано фино
1 голяма скилидка чесън, счукан
2 с.л. олио
680 г домати, обелени и нарязани
2 ч едро нарязан лук
2 ч.л. сол
1/2 ч.л. сушен риган
1/2 ч вода
3 ч наситнено сварено пуешко
2 ч заквасена сметана
1 ч настърган чедър
1/3 ч зехтин
12 царевични тортили
Запържете чили чушките с чесъна в 2 супени лъжици олио на умерен огън, като се разбърква често. Добавете доматите, лука, 1 чаена лъжичка сол, ригана и водата. Оставете да къкри непокрито, докато се сгъсти, като се разбърква често, за около 30 минути. Отстранете от огъня и оставете настрана. В голяма купа смесете пуешкото, заквасената сметана, настърганото сирене и останалата 1 чаена лъжичка сол. Загрейте 1/3 чаена чаша олио в тиган. Запържете всяка тортиля кратко, като обърнете веднъж. Поставете всяка тортиля между хартиени кърпи, за да отстраните излишната мазнина. Напълнете всяка с 4 супени лъжици от пълнежа с пуешко, навийте на руло и поставете една до друга, със затворената страна надолу, в плитка правоъгълна тавичка. Изсипете соса върху енчиладата и се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна, докато се сгорещи, за около 20 минути. Сервирайте с пържен боб и бира.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ