Регистрация

Празничен плодов кейк

Автор:
Бистра Илиева
|
Дата:
24 Apr
|
Видяна:
648
Оцени рецептата

450 г стафиди

1 1/3 ч вода

1 1/2 ч захар

1/4 ч мазнина

2 1/2 ч брашно

1 ч.л. сол

1/2 ч.л. карамфил, смлян

1/2 ч.л. индийско орехче, смляно

1/2 ч.л. бахар

1 ч.л. канела

1 ч.л. сода за хляб

1 ч.л. бакпулвер

1 ч.л. сол

1/2 ч нарязани орехи

450 г сушени плодове

2 яйца

 

1. В средно голяма тенджера смесете захарта, стафидите и водата и оставете да заври. Варете 5 минути.

2. Междувременно докато сместа със стафиди кипи, добавете 1/4 чаша мазнина.

3. В голяма купа, смесете брашното, подправките, содата и бакпулвера. Разбъркайте добре и добавете плодовете и ядките.

4. В малка купа, разбийте яйцата. Бързо ги добавете в кипялата 5 минути смес със стафиди и след това бързо добавете всичко при брашнената смес и разбъркайте.

5. Изсипете в леко намазана тава и се пече за 1 1/2 часа на 150С.

6. Охлажда се напълно.





Виж още от категория "Торти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта