Празничен плодов кейк
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
450 г стафиди
1 1/3 ч вода
1 1/2 ч захар
1/4 ч мазнина
2 1/2 ч брашно
1 ч.л. сол
1/2 ч.л. карамфил, смлян
1/2 ч.л. индийско орехче, смляно
1/2 ч.л. бахар
1 ч.л. канела
1 ч.л. сода за хляб
1 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. сол
1/2 ч нарязани орехи
450 г сушени плодове
2 яйца
1. В средно голяма тенджера смесете захарта, стафидите и водата и оставете да заври. Варете 5 минути.
2. Междувременно докато сместа със стафиди кипи, добавете 1/4 чаша мазнина.
3. В голяма купа, смесете брашното, подправките, содата и бакпулвера. Разбъркайте добре и добавете плодовете и ядките.
4. В малка купа, разбийте яйцата. Бързо ги добавете в кипялата 5 минути смес със стафиди и след това бързо добавете всичко при брашнената смес и разбъркайте.
5. Изсипете в леко намазана тава и се пече за 1 1/2 часа на 150С.
6. Охлажда се напълно.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ