Пиян боб
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 1/2 ч шарен боб
2 с.л. зехтин
2 резена бекон, нарязан на кубчета
2 люти чушлета, почистени от семената и нарязани
3 скилидки чесън, счукан
1 голяма глава лук, нарязан
1 кутийка бира, 330 мл
2 ч пилешки бульон
1 консерва (225 г) доматен сос
1 ч.л. сушен риган
2 ч.л. смлян кимион
Измийте боба и сложете в голяма купа. Покрива се със студена вода и се накисва при стайна температура в продължение на поне 12 часа. Сгорещете зехтина в тиган на умерен огън. Добавете бекона и запържете до покафеняване. Добавете чилито, лука и чесъна и продължете готвенето, като се разбърква, докато зеленчуците омекнат (около 5 минути).
Добавете фасула, бирата, бульона, доматения сос, ригана и кимиона и оставете да заври, като се разбърква. Намалете огъня, частично покрийте съда и оставете да къкри, като се разбърква често, докато бобът омекне и по-голямата част от течността се е абсорбирала (около 2 1/2 часа).
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ