Регистрация

Пица боб

Автор:
elenkova
|
Дата:
19 Nov
|
Видяна:
906
Оцени рецептата

450 г шарен боб

6 ч вода

4 средно големи домата, обелени и нарязани на кубчета

1 глава лук, нарязан

1/4 ч зелени чушки, нарязани фино

1 скилидка чесън, счукан

2 ч.л. сол

1/2 ч.л. риган

1/4 ч.л. розмарин

1 ч настъргана моцарела

1/4 ч настъргано сирене

 

Накиснете боба във вода, покрит за една нощ. Покрийте боба с вода в уреда за бавно готвене и гответе на висока мощност в продължение на 2-3 часа, докато поомекне. Отцедете и запазете течността. Добавете доматите, лука, чушката, чесъна, солта, ригана и розмарина. Добавят се 2 чаши от течността на боба. Покрийте и гответе на слаб огън за 8-10 часа. Добавете сирене и гответе на висока мощност, непокрито, за 15-20 минути. Изключете огъня и се оставя да престои няколко минути преди сервиране, за да абсорбира бобът част от сока.





Виж още от категория "Боб и зърнени храни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта