Пикантна леща
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 1/2 ч леща
9 ч вода
1 ч.л. морска сол или каменна сол
1 средно голяма глава лук, нарязан
1 морков, нарязан на кубчета
2 1/2 с.л. лимонов сок
1/2 ч.л. къри на прах
2 ч.л. кориандър на прах
1 с.л. джинджифил, пресен, счукан
1 с.л. слънчогледово олио
1/2 ч.л. синапено семе
1/2 ч.л. кимион, семена
1 ч.л. куркума
1/8 ч.л. черен пипер
1/2 зелена пиперка, нарязана
Накиснете лещата за една нощ. Отцедете и се вари с 6 чаши вода в тенджера под налягане в продължение на 20 минути или докато омекне напълно. Без тенджера под налягане, накиснете за поне 2 - 3 часа. Изплакнете, след това се поставя в голяма тенджера с девет чаши вода и се вари в продължение на 40 - 50 минути или докато омекне напълно. В малък тиган, загрейте олиото. Добавете синапа и кимиона. Когато синапените семена започнат да пукат, добавете куркумата, след което добавете затоплените подправки при сварения боб. Добавете останалите съставки и се разбърква много добре. Гответе за около 15 минути на умерен огън. Сервирайте върху ориз басмати.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ