Регистрация

Пикантна леща

Автор:
Цветанка Базова
|
Дата:
04 Jun
|
Видяна:
825
Оцени рецептата

1 1/2 ч леща

9 ч вода

1 ч.л. морска сол или каменна сол

1 средно голяма глава лук, нарязан

1 морков, нарязан на кубчета

2 1/2 с.л. лимонов сок

1/2 ч.л. къри на прах

2 ч.л. кориандър на прах

1 с.л. джинджифил, пресен, счукан

1 с.л. слънчогледово олио

1/2 ч.л. синапено семе

1/2 ч.л. кимион, семена

1 ч.л. куркума

1/8 ч.л. черен пипер

1/2 зелена пиперка, нарязана

 

Накиснете лещата за една нощ. Отцедете и се вари с 6 чаши вода в тенджера под налягане в продължение на 20 минути или докато омекне напълно. Без тенджера под налягане, накиснете за поне 2 - 3 часа. Изплакнете, след това се поставя в голяма тенджера с девет чаши вода и се вари в продължение на 40 - 50 минути или докато омекне напълно. В малък тиган, загрейте олиото. Добавете синапа и кимиона. Когато синапените семена започнат да пукат, добавете куркумата, след което добавете затоплените подправки при сварения боб. Добавете останалите съставки и се разбърква много добре. Гответе за около 15 минути на умерен огън. Сервирайте върху ориз басмати.

 





Виж още от категория "Боб и зърнени храни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта