Регистрация

Печен чийзкейк ванилия

Автор:
marto
|
Дата:
26 Nov
|
Видяна:
792
Оцени рецептата

За тестото:

1 2/3 ч брашно

Щипка сол

1/2 ч безсолно масло, нарязано на малки парчета + 1 с.л.

2 с.л. захар

1 яйце

4 с.л. ледена вода

За пълнежа:

680 г крема сирене

1/4 ч зехтин

1 1/4 ч захар

3 яйца (разделени)

1/4 ч царевично нишесте

5 капки ванилов екстракт

1/2 ч мляко

 

Пресейте брашното и солта в купа. Нарежете маслото и разбъркайте, до получаването на ронлива смес. С вилица, леко смесете със захарта, яйцата и достатъчно ледена вода, за да направите тесто. Оформете на топка и увийте в найлоново фолио. Оставете в хладилника за 30 минути. Загрейте фурната до 180ºС. На набрашнена повърхност разточете тестото, така че да се вмести в кръгла тавичка с подвижно дъно. Сложете го, без да го разтягате. За пълнежа: Разбийте крема сиренето, зехтина, захарта, жълтъците, царевичното нишесте, ванилията и мляко в голяма купа, докато сместа е гладка. Разбийте белтъците на сняг и внимателно ги обединете със сместа с крема сирене. Изсипете върху неизпечения блат за пай. Печете 50 - 60 минути или докато клечка за зъби, поставена в центъра излезе чиста. Изключете фурната. Оставете чийзкейкът да се охлади във фурната при леко отворена врата. Извадете от съда и поднесете.





Виж още от категория "Торти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта