Регистрация

Патица със зелен пипер

Автор:
Надежда
|
Дата:
27 May
|
Видяна:
1356
Оцени рецептата

1 патица (2 кг)

2 с.л. сол

2 л вода

1/2 ч нарязан лук

1/2 ч нарязана целина

1 скилидка чесън, счукан

1 дафинов лист

2 ч.л. масло или маргарин

2 ч.л. брашно

1/2 ч.л. смлян анасон

1 с.л. зърна зелен пипер във вино

Сол

 

Нарежете патицата на порции. Сложете сол в дълбока тенджера с вода, добавете патицата и варете 20 минути. Извадете патицата и поставете в плитка тавичка. Печете на 180С за 45 минути, като увеличите котлона на 190С през последните 10 минути. Добавете лука, целината, чесъна и дафиновия лист в бульона от патицата (предварително прецеден), покрийте и оставете да къкри 20 минути. Прецежда се отново. Разтопете маслото в тенджера, прибавете брашното и се готви 1 до 2 минути. Добавете бульона и варете, докато леко се сгъсти. Добавете анасона и зеления пипер и подправете на вкус със сол. Сервирайте патицата със соса.





Виж още от категория "Патица"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта