Патица със зелен пипер
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 патица (2 кг)
2 с.л. сол
2 л вода
1/2 ч нарязан лук
1/2 ч нарязана целина
1 скилидка чесън, счукан
1 дафинов лист
2 ч.л. масло или маргарин
2 ч.л. брашно
1/2 ч.л. смлян анасон
1 с.л. зърна зелен пипер във вино
Сол
Нарежете патицата на порции. Сложете сол в дълбока тенджера с вода, добавете патицата и варете 20 минути. Извадете патицата и поставете в плитка тавичка. Печете на 180С за 45 минути, като увеличите котлона на 190С през последните 10 минути. Добавете лука, целината, чесъна и дафиновия лист в бульона от патицата (предварително прецеден), покрийте и оставете да къкри 20 минути. Прецежда се отново. Разтопете маслото в тенджера, прибавете брашното и се готви 1 до 2 минути. Добавете бульона и варете, докато леко се сгъсти. Добавете анасона и зеления пипер и подправете на вкус със сол. Сервирайте патицата със соса.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ