Регистрация

Махагонова патица

Автор:
мария кънчева
|
Дата:
08 Oct
|
Видяна:
1143
Оцени рецептата

2 патици

За маринатата:

1/4 ч уиски

3 с.л. пресен джинджифил, обелен и настърган

1 1/2 ч.л. чесън; счукан

2 с.л. портокалова кора, нарязана на жулиени

1 ч.л. кориандър, семена, счукани

1 ч.л. зърна зелен пипер; счукани

3/4 ч соев сос

2 с.л. мед

2 с.л. кафява захар

2 филийки хляб, натрошен

2 стръка зелен лук

2 стръка магданоз

3 ч бира

За соса:

1 3/4 ч бульон

2 ч.л. арарут, разтворен в

3 с.л. студена вода

 

Изплакнете патиците, подсушете и премахнете излишните мазнини от телесните кухини. Привържете крилете на птиците към тялото. Подредете ги, с гърдите нагоре, на няколко сантиметра една от друга в голяма тава. Оставете ги да изсъхнат, охладете, но непокрити, в продължение на 3 дни. В купа, смесете уискито, корена от джинджифил, чесъна, кората от лимон, кориандъра, пипера, соевия сос, меда и кафявата захар. Оставете тази смес да престои, покрита и охладете, в продължение на 3 дни. Разбъркайте марината и прокарайте през фино сито в малка купа. Оставете патиците в хладилника, като ги мажете с маринатата, на всеки 30 минути, за 2 1 / 2 часа. Оставете да изсъхнат на стайна температура за 30 минути. Напълнете всяка патица с една от филийките хляб, 1 стрък зелен лук и 1 стрък магданоз. Изсипете останалата марината в кухините. Набодете патиците, с изключение на зоната на гърдите, с вилица. Изсипете бирата в тавата за печене. Изпечете патиците в долната част на предварително загрята на 180С фурна за 30 минути. Увийте с фолио и се пече още 30 минути. Изхвърлете фолио и се пече още 30 минути - кожата трябва да бъде с цвят на тъмен махагон и хрупкава. Извадете плънката с лъжица и ги изхвърлете, заедно със соковете от тигана. Разбъркайте соковете от течността и прокарайте през фино сито в малка купа. Оберете мазнината и заделете 1/4 чаша от соковете. Подредете патиците в чиния и ги дръжте на топло, покрити хлабаво. Сложете бульона в тенджера и оставете да заври на слаб огън за 15 минути и се добавят запазените сокове. Оставете сместа да къкри. Прибавете сместа с арарута и я добавете в съда. Гответе сместа на умерено-слаб огън, като внимавате да не се заври, докато се сгъсти. Добавете сол и черен пипер на вкус. Прехвърлете соса в подходящ съд. Гарнирайте патицата с кумкуат и сервирайте със соса.





Виж още от категория "Патица"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта