Махагонова патица
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 патици
За маринатата:
1/4 ч уиски
3 с.л. пресен джинджифил, обелен и настърган
1 1/2 ч.л. чесън; счукан
2 с.л. портокалова кора, нарязана на жулиени
1 ч.л. кориандър, семена, счукани
1 ч.л. зърна зелен пипер; счукани
3/4 ч соев сос
2 с.л. мед
2 с.л. кафява захар
2 филийки хляб, натрошен
2 стръка зелен лук
2 стръка магданоз
3 ч бира
За соса:
1 3/4 ч бульон
2 ч.л. арарут, разтворен в
3 с.л. студена вода
Изплакнете патиците, подсушете и премахнете излишните мазнини от телесните кухини. Привържете крилете на птиците към тялото. Подредете ги, с гърдите нагоре, на няколко сантиметра една от друга в голяма тава. Оставете ги да изсъхнат, охладете, но непокрити, в продължение на 3 дни. В купа, смесете уискито, корена от джинджифил, чесъна, кората от лимон, кориандъра, пипера, соевия сос, меда и кафявата захар. Оставете тази смес да престои, покрита и охладете, в продължение на 3 дни. Разбъркайте марината и прокарайте през фино сито в малка купа. Оставете патиците в хладилника, като ги мажете с маринатата, на всеки 30 минути, за 2 1 / 2 часа. Оставете да изсъхнат на стайна температура за 30 минути. Напълнете всяка патица с една от филийките хляб, 1 стрък зелен лук и 1 стрък магданоз. Изсипете останалата марината в кухините. Набодете патиците, с изключение на зоната на гърдите, с вилица. Изсипете бирата в тавата за печене. Изпечете патиците в долната част на предварително загрята на 180С фурна за 30 минути. Увийте с фолио и се пече още 30 минути. Изхвърлете фолио и се пече още 30 минути - кожата трябва да бъде с цвят на тъмен махагон и хрупкава. Извадете плънката с лъжица и ги изхвърлете, заедно със соковете от тигана. Разбъркайте соковете от течността и прокарайте през фино сито в малка купа. Оберете мазнината и заделете 1/4 чаша от соковете. Подредете патиците в чиния и ги дръжте на топло, покрити хлабаво. Сложете бульона в тенджера и оставете да заври на слаб огън за 15 минути и се добавят запазените сокове. Оставете сместа да къкри. Прибавете сместа с арарута и я добавете в съда. Гответе сместа на умерено-слаб огън, като внимавате да не се заври, докато се сгъсти. Добавете сол и черен пипер на вкус. Прехвърлете соса в подходящ съд. Гарнирайте патицата с кумкуат и сервирайте със соса.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ