Регистрация

Патица по шанхайски

Автор:
ivanova
|
Дата:
10 Mar
|
Видяна:
963
Оцени рецептата

8 големи стръка зелен лук, нарязан на 5 см парчета

2 бр. звездовиден анасон, разделен на 16 секции

2 филийки джинджифил

3 кг патица

1 ч тъмен соев сос

1 ч светъл соев сос

1 ч вода

3/4 ч захар

Мед

 

Сложете лука, анасона и джинджифила в тенджера. Поставете патицата, с гърдите нагоре, в тенджерата. Смесете останалите съставки и се изсипват върху месото. Покрийте с капак и оставете да заври. Оставете да къкри за около два часа или докато омекне, като обръщате на всеки половин час. Извадете патицата от съда и сложете в плитка чиния; намажете с мед и сложете във фурната на 200С, само докато кожата стане хрупкава. Извадете и нарежете на порции.





Виж още от категория "Патица"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта