Пандишпанов блат за торта
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
4 яйца, разделени
1 ч захар
Сокът и плодът от 1 голям портокал
1 ч.л. лимонов екстракт
1 ч брашно
1/4 ч.л. сол
1 ч.л. бакпулвер
Разбийте белтъците до пяна, добавете 1/2 чаша захар и продължете да биете. Заделете. Разбийте жълтъците добре и добавете останалата захар; продължете да биете, докато побелеят и се получи пухкав крем. Добавете жълтъците към белтъците и след това добавете портокаловия сок и плода, както и екстракта от лимон. Разбийте отново в продължение на 7 минути. Пресейте брашното, солта и бакпулвера 3 пъти заедно. Прибавете ги в сместа с яйце много внимателно. Пече се в ненамазана разглабяща се форма за торта в бавна фурна на 160С за 1 час. Обърнете, за да се охлади, като свалите стените на съда. При поднасяне, поръсете с малко пудра захар.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ