Регистрация

Пандишпанов блат за торта

Автор:
roni
|
Дата:
07 Aug
|
Видяна:
772
Оцени рецептата

4 яйца, разделени

1 ч захар

Сокът и плодът от 1 голям портокал

1 ч.л. лимонов екстракт

1 ч брашно

1/4 ч.л. сол

1 ч.л. бакпулвер

 

Разбийте белтъците до пяна, добавете 1/2 чаша захар и продължете да биете. Заделете. Разбийте жълтъците добре и добавете останалата захар; продължете да биете, докато побелеят и се получи пухкав крем. Добавете жълтъците към белтъците и след това добавете портокаловия сок и плода, както и екстракта от лимон. Разбийте отново в продължение на 7 минути. Пресейте брашното, солта и бакпулвера 3 пъти заедно. Прибавете ги в сместа с яйце много внимателно. Пече се в ненамазана разглабяща се форма за торта в бавна фурна на 160С за 1 час. Обърнете, за да се охлади, като свалите стените на съда. При поднасяне, поръсете с малко пудра захар.





Виж още от категория "Торти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта