Пай с ягоди
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За блата:
3/4 ч масло, разтопено
1 1/2 ч.л. брашно
1 с.л. пудра захар
3/4 ч орехи, нарязани
За топинга:
1 кг ягоди, разделени
1/2 ч вода
1 ч захар
3 с.л. царевично нишесте
За пълнежа:
1 1/4 ч сметана за разбиване
115 г крема сирене, меко
3/4 ч.л. ванилов екстракт
1/2 ч пудра захар
Загрейте фурната до 190С. За блата, смесете разтопеното масло с брашното, пудрата захар и орехите. Притиснете по дъното на кръгла тава за пай. Пече се около 25 минути или докато леко покафенее. Оставя се да изстине. Намачкайте достатъчно ягоди, така че да се получи 1 чаша. Отрежете дръжките на останалите ягоди и заделете. Сложете намачканите ягоди в тенджера и добавете вода. Смесете захарта и нишестето и добавете в тенджерата; оставете да заври, като се разбърква. Варете около минута или до сгъстяване. Заделете да се охлади. Разбийте сметаната на сняг. В друга купа разбийте крема сиренето с ванилията и пудрата захар. Внимателно обединете със сметаната. Изсипете в изстиналия блат и оставете в хладилника. Подредете ягодите върху сметановия пълнеж. Внимателно полейте с охладената ягодова глазурa.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ