Регистрация

Пай с ягоди

Автор:
Надежда
|
Дата:
03 Jan
|
Видяна:
997
Оцени рецептата

За блата:

3/4 ч масло, разтопено

1 1/2 ч.л. брашно

1 с.л. пудра захар

3/4 ч орехи, нарязани

За топинга:

1 кг ягоди, разделени

1/2 ч вода

1 ч захар

3 с.л. царевично нишесте

За пълнежа:

1 1/4 ч сметана за разбиване

115 г крема сирене, меко

3/4 ч.л. ванилов екстракт

1/2 ч пудра захар

 

Загрейте фурната до 190С. За блата, смесете разтопеното масло с брашното, пудрата захар и орехите. Притиснете по дъното на кръгла тава за пай. Пече се около 25 минути или докато леко покафенее. Оставя се да изстине. Намачкайте достатъчно ягоди, така че да се получи 1 чаша. Отрежете дръжките на останалите ягоди и заделете. Сложете намачканите ягоди в тенджера и добавете вода. Смесете захарта и нишестето и добавете в тенджерата; оставете да заври, като се разбърква. Варете около минута или до сгъстяване. Заделете да се охлади. Разбийте сметаната на сняг. В друга купа разбийте крема сиренето с ванилията и пудрата захар. Внимателно обединете със сметаната. Изсипете в изстиналия блат и оставете в хладилника. Подредете ягодите върху сметановия пълнеж. Внимателно полейте с охладената ягодова глазурa.

 





Виж още от категория "Торти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта