Регистрация

Основна рецепта за черен боб

Автор:
irina
|
Дата:
07 Oct
|
Видяна:
2043
Оцени рецептата

400 г черен боб

2 л вода

1/8 ч.л. сода за хляб

1/2 ч.л. смлян риган

2 ч.л. смлян кимион

1 зелена чушка, нарязана на четвъртинки

1/2 глава лук, ситно нарязан

3 с.л. чесън, счукан

1/4 ч зехтин

3 с.л. ябълков оцет

1/4 ч бяло вино

Сол на вкус

 

В голям съд, накиснете боба за една нощ във вода със содата за хляб, ригана, кимиона и зелената чушка. На следващия ден, добавете лука, чесъна, зехтина, оцета, виното и солта към водата и варете на средно-слаб огън за около 3 часа или докато зърната са много нежни и течността се редуцира и донякъде се сгъсти.





Виж още от категория "Боб и зърнени храни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта