Регистрация

Основна рецепта за фалафел

Автор:
пеева
|
Дата:
31 Jan
|
Видяна:
917
Оцени рецептата

2 ч нахут, сварен, отцеден и изплакнат

1/3 ч вода

1 филийка твърд бял хляб, без кора, накъсан

1 с.л. брашно

1/2 ч.л. сода за хляб

3 скилидки чесън, нарязани фино

1 белтъка

2 с.л. магданоз, нарязан фино

1/2 ч.л. сол

1/4 ч.л. смлян черен пипер

1/4 ч.л. кимион

1/2 ч.л. куркума

1/4 ч.л. босилек

1/4 ч.л. сушен риган

1 с.л. тахан или

Зехтин

Лют червен пипер (на вкус)

Брашно, за овалване

 

Пюрирайте нахута в кухненски робот. Добавете останалите съставки, без брашното и се разбърква много добре. Оформете малки топки от тестото и оваляйте в брашно. Пече се в предварително загрята на 180С фурна за 15-20 минути.





Виж още от категория "Боб и зърнени храни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта