Регистрация

Орехова торта

Автор:
Антони Атанасов
|
Дата:
28 Oct
|
Видяна:
833
Оцени рецептата

Необходими продукти:

На тортата:

1/2 ч несолено масло; на стайна температура

1/2 ч кафява захар

2 яйца, разбити, на стайна температура

2 1/2 ч брашно

2 ч.л. бакпулвер

1/2 ч.л. сода за хляб

1 ч кленов сироп

1/2 ч гореща вода

За топинга:

1 ч кленов сироп

1 ч орехи, нарязани фино

За крема:

2 ч сметана за разбиване

6 с.л. пудра захар

1 ч.л. кленов екстракт

 

Начин на приготвяне:

За блата: Загрейте фурната до 180 градуса. Намазнете и набрашнете 2 кръгли форми за торта. С електрически миксер, разбийте на крем маслото и кафявата захар. Разбийте с яйцата на тънка струя. Смесете брашното, бакпулвера и содата в друга купа. Като редувате, добавете сухите съставки, сиропа и горещата вода в маслената смес и разбийте до гладкост. Пече се, докато клечка за зъби, поставена в центъра на тортата, излезе чиста, около 30 минути. Охлажда се напълно. Увийте и охладете напълно. За топинга: Леко намажете тавичка за печене. Сварете сиропа в малка тенджера, докато сладкарски термометър регистрира 150 градуса. Отстранете от огъня. Добавете ядките. Изсипете сместа в подготвения съд. Охладете, докато се стегне. Прехвърлете в кухненски робот и разбийте на фин прах. За крема: Разбийте сметаната със захарта и екстракта на сняг. При поднасяне: Отрежете горните корички на блатовете за тортата. Сложете един блат в подходяща чиния. Намажете леко с бита сметана. Поръсете леко с топинга. Покрийте с втори блат. Намажете отгоре и отстрани с бита сметана. Украсете с останалата сметана през готварски пош, ако желаете и поръсете с останалия топинг отгоре. Сервирайте тортата охладена или със стайна температура.





Виж още от категория "Торти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта