Огретен от червен боб
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
3 големи глави лук, едро нарязан
230 мл зеленчуков бульон
4 червени пиперки, нарязани едро
4 стръка целина, нарязана на кубчета
1/2 ч.л. кимион
1 ч.л. кориандър
1 щипка лют червен пипер
1/2 ч.л. сушена мащерка
1/4 ч.л. сушен риган
1 консерва, 400 г нарязани домати
1 дафинов лист
Сол и прясно смлян черен пипер на вкус
120 мл червено вино
2 консерви шарен боб, по 400 г всяка, отцеден и изплакнат
2 с.л. галета
2 с.л. настърган пармезан
1. Загрейте фурната до 200 градуса.
2. Сложете лука в тиган със 180 мл бульон. Покрийте. Варете 5 минути. Свалете капака. Намалете огъня и оставете да къкри, докато покафенее.
3. При разбъркване се добавят чушките, целината и малко бульон. Разбъркайте и гответе до омекване на зеленчуците.
4. При разбъркване, добавете кимиона, кориандъра, лютия червен пипер, мащерката, ригана, доматите, дафиновия лист, солта, черния пипер и виното. Гответе, като от време на време се разбърква в продължение на 20 - 30 минути, докато се сгъсти.
5. Добавете боба. Разпределете сместа в тавичка за печене. Поръсете със смесената със сирена галета.
6. Печете боба 30 минути, непокрит, докато забълбука и се запече отгоре.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ